top of page

DIARI DE REFLEXIÓ

PRIMERA ENTRADA EN EL DIARI

En aquesta primera entrada en el diari del blog, ens centrem en com hem treballat durant aquestes dues entregues de les tasques desenvolupades. 
 

Pel que fa a el repartiment de la feina, considerem que ha sigut un repartiment equitatiu. Destacar en el nostre grup hi ha una molt bona organització dels treballs i de les respectives parts. Una vegada feta aquesta fase organitzativa, hi ha una part de treball individual on cadascú desenvolupa la part que li ha tocat i se’n fa expert. A continuació fem una posada en comú on expliquem el que hem dut a terme normalment via meet i d’aquesta forma podem reforçar totes les parts i veure què s’ha de millorar. 

SEGONA ENTRADA EN EL DIARI

Per fer aquesta entrega vam posar-nos d’acord en qui feia cada tasca, com ho volíem fer i per què. Quan ens havíem repartit les tasques i cada una havia fet el seu apartat ens vam posar d’acord un dia per quedar telemàticament a través de la plataforma “Meet” per llegir-nos tot el que havíem dut a terme i corregir i millorar la tasca. Així doncs, vam trobar alguna dificultat a l’hora de poder quedar, ja que som 4 components i les 4 tenim disponibilitats horàries diferents. Vam decidir utilitzar la plataforma Meet per parlar i veure’ns les cares i fer-ho més semblant a allò que faríem si ens poguéssim veure amb normalitat. Per fer les activitats i la reflexió vam treballar amb el Drive, de Google i mentre parlàvem pel Meet sobre el treball repassàvem les activitats i ho modificàvem en el mateix document.

 

A partir dels fenòmens i riscos ambiental hem dissenyat una activitat basada en habilitats geogràfiques i l’altre en ciutadania i valors, guiades per la professora de Ciències Socials.

L’activitat d’habilitat geogràfica es tracta de conèixer les esllavissades, les nevades i els temporals de vent. Amb aquesta analitzaran diferents paisatges i valoraran quins problemes poden haver-hi en ells i com poder evitar-los. És una activitat on els alumnes s’involucren i participen molt, fent un autoconeixement i un aprenentatge significant on ells mateixos investiguen i expliquen el que saben i el que han trobat, tot amb l’ajuda del mestre que els guia sobre quin tema fan i què han d’explicar sobre aquest.

La segona activitat sobre ciutadania i valors, els alumnes posen en pràctica de manera activa i vivencial un experiment on simbolitza els danys que produeixen substàncies com l’oli i el petroli. Els alumnes són partícips i veuen en primera persona l’impacte que produeixen quan barregem aquestes substàncies amb aigua i el mal que fan als animals, que pot ser fins i tot, no poder sobreviure.

 

Creiem que amb aquestes dues activitats els alumnes assoliran i comprendran alguns dels fenòmens i riscos ambientals que existeixen al món, així com respectar el que poden fer ells com a ciutadans per cuidar del planeta on vivim, els paisatges i els éssers vius.

 

Entre totes quatre creiem que estem fent bona feina i estem aconseguint bons resultats.

 

A més a més, aquest blog ens està ajudant a adquirir el valor de treball en equip, ja que cada una fa la seva aportació i valorem l’opinió de totes quatre, posant-nos d’acord amb tot el que fem.

10bd408308a5ff4ee0ca9d59c51770c6.png

TERCERA ENTRADA EN EL DIARI

En la primera coavaluació dels nostres companys vam poder observar que la principal problemàtica era la falta d’organització del blog. Encara que, després d’adonar-nos que tenien raó, el vam modificar i el vam organitzar de tal manera que fos més fàcil de navegar en ell.

 

En la segona coavaluació dels nostres companys ens vam comentar que les activitats del blog estan adreçades cap als mestres i no cap als alumnes. 

 

Nosaltres considerem que aquest blog no és només un recurs per als infants, sinó que qualsevol mestre el pot fer servir en algun moment de les seves sessions en les ciències socials. És per aquest motiu que no hem volgut enfocar el text simplement als alumnes sinó per a qualsevol agent de la comunitat educativa. 

 

Un altre aspecte que ens han comentat és la manca d’imatges al llarg del blog, ja que no era atractivament visual. 

Cal destacar que aquest blog està destinat a alumnes de cicle superior, i és per aquest motiu que vam pensar que d’aquesta manera els ajudarà a preparar-se per a la introducció a l’ESO, sense tantes imatges. Com a experiència personal podem considerar que quan vam entrar a l’ESO se’ns va fer feixuc, ja que hi havia molt de canvi amb relació a la redacció i a l’estructuració dels continguts i dels llibres. 

 

Per acabar amb els aspectes negatius,  ens han comentat que en algun apartat del blog havien trobat algun error lingüístic o gramatical. En revisar-ho ens hem adonat que n’hi havia algun i els hem corregit per tal que quedi tot bé i sense cap falta ortogràfica o gramatical. 


Fent referència els aspectes positius ens han comentat que les activitats proposades fomenten la capacitat crítica, el raonament, el treball en equip i, també, l’ús de les noves tecnologies, com per exemple, fer servir el Kahoot. Considerem que aquests aspectes que ens han remarcat són essencials per a la societat del segle XXI. Per a nosaltres, el més important en aquestes activitats és que els alumnes aprenguin a aprendre basant-se en un model curricular actiu on el mestre no imposa sinó que guia i ajuda fomentant el desenvolupament de l’aprenentatge dels alumnes.

Ens encantaria saber el que penses!
¡Clasifícanos!PobreSuficientMolt béExcel·lent¡Clasifícanos!

Gràcies pel teu missatge!

Greta_Thunberg.png

"Our parents argue about the end of Game of Thrones while the planet burns" - Greta Thunberg

bottom of page